Seura

Oulun Jalkapalloklubi -2002 (OuJK) rekisteröitiin 1.1.2002 ja pantiin alulle pimeinä marraskuun iltoina 2001. Nimen otti käyttöön FC Dreeverit II, joka vastoin odotuksia ja omia tavotteita pelasi upean kauden 2001 ja nousi III-divisioonaan Palloliiton Pohjois-Suomen piirin Oulu-Kainuu lohkoon. Samassa lohkossa pelaaminen edustusjoukkueen kanssa tuo omat ongelmansa ja siksi uuden seuran perustaminen tuli ajankohtaiseksi.

Kiireinen aikataulu pakotti ripeään toimintaan. Koko nousun järkevyys käytiin läpi, kuitenkin oli motivoivampaa lähteä kolmoseen ja usko onnistumiseen ajoi eteenpäin. Yhteistyötä muiden futisporukoiden kanssa haarukoitiin, mutta järkevää yhteistyömuotoa ei löydetty. Muutaman viikon tuumailun jälkeen päätimme muodostaa oman ry:n ja Alatalon Maurilla oli valmiina tarjolla sopiva vaihtoehto OuJK.

OuJK:lla on ollut toimintaa aiemminkin ja se oli valmiina odottamassa henkiinherätystä mikä helpotti kaiken kiireen keskellä. Olihan sarjan alkuun vain puoli vuotta ja se on pelaajiston, valmennuksen, ry-asioiden ja rahoituksen osalta melko lyhyt aika. Mutta hyvä henki, hyvä pelaajarunko ja vahva usko ajoi asioita yksi kerrallaan eteenpäin. Kaikki ylimääräinen karsittiin pois tai lykättiin, jotta se kaikkein tärkein eli tarpeeksi vahva III-porukka saadaan aikaiseksi.

Reenit lähtivät käyntiin joulukuussa ja valmennuspuolella Mikko sai rinnalleen vahvaa kokemusta Kaikkosen Penasta, joka lähti koutsaamaan porukkaa tiukoin ottein. Alkuvuodesta tahti kiihtyi, pelaajia tuli ja meni ja lopulta Jykä intoutui perustamaan sinällään tarpeellisen 4-divarin porukankin. Eli porukan nousukiito on varmasti futishistorian lyhimpiä ja tuleva kausi näyttää mihin ”klubi” matkaa. Tavoite on pystyä hyviin peleihin porukkaa kuin porukkaa vastaan, jos se ei riitä, niin olemme monta kokemusta rikkaampia ja ehkä oululainen futis on sitten mennyt askeleen eteenpäin. Sehän tässä on kaikkien paikallisten futaajien toive.