Kausi 2023 käyntiin kahdella voitolla

OuJK aloitti jalkapallokauden 2023 kahdella voitolla. Kauden ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui sarjaan vuoden tauon jälkeen palannut Hercules Young Boys. Herkuista ei ollut kuitenkaan alkuunkaan vastusta Klubille ottelun päättyessa rökälelukemiin 0 – 19 (0 – 7). Ottelu ratkesi jo oikeastaan ensimmäisellä minuutilla kun pallo löysi tiensä Herkkujen maaliin jo noin 30 sekunnin pelin jälkeen, maalintekijänä täksi kaudeksi uutena pelaajana OuJK:n rinkiin liittynyt Artturi Kyllönen. Tehokkaimmat Klubilaiset näissä murskajaisissa Niklas Puurinen viidella maalillaan ja hattutemput lisäksi jo mainitulle Artturi Kyllöselle ja Mikko Pohjolalle, pöytäkirjaan näyttäisi eksyneen myös Ville Rimpisen hattutemppu mutta noista maaleista ansioita kuului muille pelaajille ensimmäistä osumaa lukuunottamatta.

Kauden toisessa matsissa OuJK:n vastustajaksi saapui niin ikään täksi kaudeksi paluun sarjaan tehnyt Limingan Pallo karhut. Ottelun alku oli nytkin täysin OuJK:n komennossa ja johtoon siirryttiin vain 4 minuutin pelin jälkeen. Tällä kertaa ote ei kuitenkaan pitänyt vaan Klubi päästi LiPK:n mukaan peliin ja huomasi olevansa jo 1 – 2 tappiolla 19. minuutin kohdalla. Helpon alun jälkeen otteista paistoi pieni huolimattomuus, syöttöpeli takkuili ja puolustaessa Klubi hävisi kaksinkamppailuita eikä miesvartiointi muutenkaan ollut sillä tasolla kuin sen pitäisi. Onneksi puoliajan loppua kohden myös Klubi sai peliään toimimaan, tasoituskin saatiin aikaiseksi ottelun 24. minuutilla kun Mikko Pohjola viimeisteli jo kauden neljännen maalinsa. Tauolle siis tasatilanteessa 2 – 2.

Toiselle puoliajalle Klubi asteli huomattavasti paremmalla ilmeellä ja siirtyikin heti kahden maalin johtoon Aleksi Ruottisen viimeistellessä 47. ja 50. minuutilla kahdesti. LiPK onnistui vielä kaventamaan ottelun 58. minuutilla mutta lopullinen ratkaisu saatiin Henri Heikkisen toimesta kun ottelua oli jäljellä parikymmentä minuuttia. Klubilla oli paikkoja huomattavasti useampaankin osumaan mutta LiPK:n maalivahti Niklas Henttonen torjui upeasti useita jo varmalta näyttäneitä paikkoja. Loppulukemat siis 5 – 3 (2 – 2) ja Klubi sarjakärjessä täydellä pistepotilla kahden matsin jälkeen.

Klubin osalta ottelut jatkuvat jo tulevana maanantaina kun vastaan osettuu JPJ, ottelu pelataan Pateniemen tekonurmella maanantaina 22.5 klo 19:30 alkaen.